Implica-te!

Doneaza 2%

Dragi prieteni, puteti decide spre ce activitati de interes public sa fie directionat 2% din impozitul pe venit pe care il platiti la bugetul statului. Acest lucru nu cere nici un efort financiar din partea dumneavoastra, banii fiind oricum retinuti sub forma de impozit.

Sponsorizare

Conform dispozitiilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale “Titlului II-Impozitul pe profit” din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal:

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

  • este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
  • nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Cu alte cuvinte de ce sa  platiti 100% din impozitul pe profit catre stat cand puteti plati doar 80% iar restul de 20% sa fie utilizat pentru o sponsorizare.
Sponsorizarile, donatiile si mecenatul sunt instrumente importante prin care o companie isi poate imbunatati impactul social. Prin contracte de sponsorizare, Asociatia Umanitate doreste  implicarea activa a persoanelor juridice in rezolvarea problemelor din domeniul social si cultural al comunitatilor din care fac parte.

Voluntariat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman încurajează, îndrumă şi este alături de persoanele interesate să desfăşoare activităţi de voluntariat în centrele instituţiei.

Dacă aţi aplicat vreodată un CV pentru angajare aţi putut observa că există o rubrică în unele tipuri de CV-uri dedicată activităţilor de voluntariat la care aţi participat. Oare de ce? Pentru că implicarea într-o acţiune de voluntariat spune multe despre persoana în cauză, despre principiile şi modul ei de gândire şi raportare la societate, acesta fiind un criteriu de selecţie pentru anumite organizaţii, firme şi instituţii publice.

În România legislaţia de specialitate în domeniul voluntariatului este reglementată de Legea Nr.195 din 2001 cu modificările şi completările aduse ulterior. Astfel această lege reglementează clar drepturile şi obligaţiile atât ale voluntarului cât şi ale organizaţiei gazdă.

Sari la conținut