Proiect „Dăm click pe România”! Ediția I – 2018

 

DGASPC Teleorman, prin Serviciul Informatica, monitorizare, strategii in domeniul asistentei sociale, a aplicat in cadrul proiectului “Dam click pe Romania” editia I 2018, program lansat de catre Asociatia “Ateliere Fara Frontiere”, incepand cu luna martie 2018. In cadrul programului au fost donate 1000 de computere revalorizate pentru sprijinirea educației și a incluziunii în comunitățile defavorizate, institutia noastra numarandu-se printre castigatori si beneficiaza de 15 computere pentru copiii cu nevoi speciale, aflati in centrele de plasament. Calculatoarele au fost livrate complete (unitate centrală și monitor, tastatură și mouse), dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări.

Copiii/tineriii cu nevoi speciale vor beneficia de asistenta specializata pentru a invata sa utilizeze calculatorul. Ei vor fi organizati pe grupuri de lucru unde vor invata cum pot naviga pe internet in timpul liber pentru a comunica sau accesa siteuri care sa le permita gasirea unui loc de munca sau informare despre diverse subiecte de interes personal, avand ca scop final imbunatatirea deprinderilor de viata independenta, in vederea reintegrarii socio — profesionale a tinerilor cu nevoi speciale.

Multumim Asociatiei “Ateliere Fara Frontiere” pentru initiativa si pentru bucuria adusa copiilor si tinerilor care provin din familii defavorizate sau au fost abandonati de familia naturala.

[masterslider id=”6″]

 

Sari la conținut