Căminul pentru persoanele vărstnice Furculeşti

Adresa: Com. Furculesti
Localitatea: Com. Furculesti
Judetul: Teleorman
Cod postal: 147145
Tara: Romania

 

caminbatranifurculesti@yahoo.com
Telefon: +40247328762
Fax: +40247328762

,, Urmărindu-ne in fugă, nu demult copii, nu demult tineri, pe negândite ne-a ajuns din urma batrâneţea.” (Marcus Tullius Cicero)

 

 rugăm  aşteptaţi câteva secunde, pozele se vor reda automat. 

[masterslider id=”3″]

Cei ce vor alege caminul pentru persoane varstnice Furculesti, sunt intampinati de o echipa de profesionisti, zona fiind deosebit de pitoreasca cu un ambient foarte placut.
Primim persoane neimobilizate la pat si fara probleme psihice.

Descriere camin

Caminul este localizat intr-o zona rurala linistita si placuta, in Com. Furculesti, la aproximativ 75 km de orasul Bucuresti , cu acces usor din drumul national DN52.
Caminul ofera servicii de gazduire, de tip rezidential, pe perioada temporara sau permanenta pentru 40 de persoane vârstince dependente, din judetul Teleorman si din tara, fiind construit dupa normele europene, dispunand de toate utilitatile necesare.

Cladirea a fost renovata in anul 2011, totul este nou, ales cu atentie pentru a oferi potentialilor nostrii clienti cele mai bune conditii. Personalul este foarte atent selectat si instruit pentru a raspunde celor mai exigente cereri.
Camerele sunt dotate cu televizor, aer conditionat, linie telefonica ;
Suntem specializati in domeniul ingrijirii persoanelor in varsta, persoanelor bolnave.

Atmosfera de vacanta, prieteniile noi pe care le puteti lega aici, va vor face sa va simtiti ca intr-o mare familie, pentru ca in final asta suntem.

Scopurile noastre:

Asigurarea unei batraneti demne si sigure;
Crearea atmosferei familiale;
Asigurarea si garantarea unui standard de viata care sa corespunda nevoilor celor varstnici;
Respectarea intimitatii si confidentialitatii in procesul de asistare;
Dezvoltarea unei relatii bazate pe incredere si acceptare;
Obtinerea de rezultate pozitive – cand medicina nu are resurse suficiente pentru a trata trupul, noi ne oferim sa tratam sufletul;
Prevenirea si diminuarea simptomelor sindromului de institutionalizare.

IMPORTANT !

Pentru rezervare loc, sunaţi la numărul de telefon +40247328762.

Vă mulţumim pentru înţelegere !

Caminul asigura beneficiarilor conditii de locuit conform nevoilor de viata si asistenta ale acestora, într-o locatie sigura si accesibila amplasata în comunitate sau în proximitatea acestora, astfel încât sa permita accesul beneficiarilor la toate resursele si facilitatile existente. În camin se asigura fiecarui beneficiar un spatiu personal adecvat, ce corespunde cerintelor de igiena, siguranta, accesibilitate, functionalitate si confort, conform standardelor minime obligatorii.

Beneficiarii caminului sunt  persoane vârstnice cu vârste de peste 65 de ani , pensionari cu venituri materiale limitate, aflate în imposibilitatea de a-si oferi îngrijire adecvata admisi în baza unui contract, la cererea acestora, reprezentantilor sau sustinatorilor legali ai acestora, în limita locurilor disponibile si a resurselor alocate.

Conditii de petrecere a timpului liber: petrecerea timpului liber se desfasoare la sala de recreere, dotata cu aparatura televizor, diverse jocuri   ( sah, table, etc.), in aer liber avand curte interioara amenajata cu banci si procurarea de materiale necesare pentru desfasurarea activitatilor de artterapie.

– conditii de comunicare cu exteriorul: telefon, E-mail, fax, corespondenta, vizite.
– conditii de servire a mesei: masa este servita la sala de mese special amenajata si in dormitoare se practica numai pentru persoanele a caror conditie de sanatate nu permite deplasarea acestora la spatiul destinat servirii hranei.

Când este cazul se acorda beneficiarilor hrana dietetica conform prescriptiilor medicale. Beneficiarii au timp suficient petru a lua masa (nu sunt grabiti), iar atunci când este nevoie li se asigura asistenta pentru hranire din partea personalului încurajându-se formarea abilitatilor de hranire independenta. Ori de câte ori este posibil se tine cont si de preferintele alimentare ale beneficiarilor. Zilnic iau cunostinta de meniul zilei respective prin afisarea la loc vizibil.

Descrierea activitatilor desfasurate si a metodologiilor de lucru utilizate:
– Ingrijire de natura medicala;
– Recuperare si reabilitare;
– Consiliere psihologica;
– Terapie ocupationala;
– Socializarea

Acte necesare pentru admiterea în Centru pentru persoane varstnice Furculesti.

– cerere tip;
– copie dupa actul de identitate;
– copie certificat de nastere;
– actele de stare civila în original;
– adeverinta medicala eliberata de medicul de familie care sa cuprinda diagnosticul, scurt istoric, tratamente efectuate, recomandari, cu specificarea faptului ca este deplasabil sau nu;
– analize medicale si dovada de la medicul de familie ca poate convietui în colectivitate si nu are boli contagioase, pulmonare;
– copie act proprietate.

Acte doveditoare privind veniturile:
– talon de pensie (ultimul);
– adeverinte de venit eliberate de organele financiar teritoriale;
– declaratia pe propria raspundere ca nu am venituri;
– ancheta sociala realizata la domiciliu cu propunerea admiterii într-o institutie de protectie speciala;

Reprezentanti sau sustinatori legali:
– copii de pe certificatele de nastere, de casatorie si de pe actul de identitate al reprezentantilor ori sustinatorilor legali care solicita admiterea;
– adeverinte de venit ale sustinatorilor legali(sot/ sotie, parinti/copii);
– declaratia pe propria raspundere ale reprezentantilor sau sustinatorilor legali ca nu am venituri.

Cerere admitere in Centrul pentru Persoanele Varstnice Furculesti:  Cerere Centru Furculesti

 

Sari la conținut